Mexilhoeira Grande
IMG_1204ligt prachtig centraal in de Barlavento; het westelijke deel van de Algarve.
Vanaf de thuisbasis maken we dagtochten naar Sagres, Aljezur, Saõ Teotónio, Santa Clara-a-Velha, Monchique, Saõ Marcus da Serra, Saõ Bartolomeu de Messines & Silves. Elke dag-bestemming heeft zijn eigen karakter wat betreft de omgeving.
Het terrein is in het algemeen heuvelachtig met een harde rotsbodem waar je snel aan went. Het rijden op deze harde bodem is veel gemakkelijker dan het rijden in zand of blub. Aan de westkust vindt je kleine gebieden met zand en de twee bergen die het plaatsje Monchique flankeren bestaan uit graniet.

Uitdagingen
Beginner of ervaren rijder: iedereen kan hier zijn persoonlijke uitdaging vinden. Dichterbij huis hebben we meer gelegenheid om eens een moeilijke helling te tackelen. Voor diegene die daar geen zin in hebben is er altijd een mogelijkheid om eromheen te rijden.
Minder ervaren rijders krijgen onderweg tips en als het op prijs gesteld wordt geven we zelfs les of oefeningen.

Een typische dag:
In principe staat de Algarve-Offroad stretched-limo om klokslag 09:00 (Deutsche pünktlichkeit) voor de deur van het hotel. een kort ritje brengt je in 15 minuten naar Mexilhoeira Grande en binnen 30 minuten kunnen we al de paden-op-en-de-lanen-in zijn.
Ergens tussen 13:00 en 14:00 bereiken we dan de plaats van bestemming waar de lunch genuttigd wordt. Natuurlijk vergeten we niet te tanken want de inhoud van één tank is niet genoeg om ons ook weer thuis te brengen.
Gemiddeld stuitert er zo’n 150 á 170 km onder de noppen door.
Het streven is om 17:00 weer thuis op het honk te zijn waar we dan onder het genot van een pint wat kunnen nakaarten.

Een veel gehoorde vraag: “waar dienen al die paden toe?”
Helaas moet ik het antwoordt daarop schuldig blijven, na al die jaren begrijp ik het zelf ook nog steeds niet…
Maar in ieder geval kunnen we er wel van profiteren; er zijn genoeg routes om vijf dagen te vullen zonder ooit dezelfde weg twee keer te rijden. Alhoewel de gemiddelde rijder dat toch niet zou merken.