van één enkele rijdag tot en met een rondrit van zes rijdagen voor de bikkels.

Offroaden van januari t/m december
Vanwege het aangename zeeklimaat kan er het hele jaar door gereden worden. De temperatuur is het grootste deel van het jaar lekker warm en er valt in de regel weinig regen. Uitstekende condities dus voor offroad motorrijden. Erg goede periodes zijn met name de lente en de herfst. De herfst wordt ook wel de kleine lente genoemd omdat alles na de eerste regen weer groen wordt en overal bloemetjes opschieten).
De hete zomermaanden juli en augustus zijn traditiegetrouw gereserveerd voor de familie vakantie maar de bikkels die toch willen rijden zijn van harte welkom. Bereid je wel voor op veel stof en neem een camelbag mee.
Inmiddels heb ik het al vaker gehoord: “het is hier veel groener als verwacht”. Het merendeel van de inheemse planten zijn evergreens: kurkeik, esteva, medronho, olijfbomen, citrusvruchtbomen, naaldbomen, eucalyptusbomen en meerdere agave soorten. Alleen de grassen worden geler naarmate de zomer vordert maar de bossen blijven zomer en winter door groen.

Enduro fun voor ieder niveau!
Enduro-rijders zijn er natuurlijk in veel niveaus, van beginnende offroader tot ervaren enduro competitie rijder. Algarve Offroad heeft iedere enthousiaste Enduro-rijder plenty te bieden. Hoewel er geen enkel competitie-element is, is er voor iedere rijder volop de gelegenheid om zichzelf goed te testen. En natuurlijk kan iedere deelnemer zijn offroad skills verbeteren, zeker de onervaren rijder zal flinke progressie boeken in het rijden.

Flexibiliteit altijd!
Ook hier geldt: “the sky is the limit” en komen we graag tegemoet aan specifieke wensen. Zo is het in overleg mogelijk om je eigen programma samen te stellen. In principe proberen we elke wens te vervullen; bijvoorbeeld wat extra nachten bijboeken om aan het strand nog wat bij te bruinen, of luxere accommodatie, een villa met zwembad, een golfcursus of trackdays op het nieuwe circuit van Portimaõ.